Skvělé přírodní léčivo


V dnešní době, kdy už i mladí lidé, kteří sotva dosáhli třicátého roku života, berou denně celou řadu prášků, mnohdy i preventivně, je přírodní medicína vhodnou alternativou, která nezatěžuje organismus tolik jako standardní léčiva z lékárny. Vzhledem k tomu, že čím dál tím více lidí touží po tom žít zdravě, snaží se využívat k léčbě svých neduhů produkty, které byly vytvořeny přirozeně v lůně přírody, a ne ve specializovaných chemických laboratořích. Mezi těmito produkty naleznete také propolis, který se snad dá použít k léčbě čehokoliv .
včelař u včel

O co se jedná

Asi každý, kdo alespoň něco málo ví o přírodě, tak alespoň tuší, že propolis má cosi společného s medonosnými včelami. Jedná se o látku pryskyřičného původu, jejíž součástí je jak samotná pryskyřice, tak také včelí vosk, éterické oleje a různé druhy balzámů. Slouží primárně jako ochranný štít před případnými hmyzími nepřáteli. Také však likviduje takřka všechny typy bakterií a virů, což je také důvod, proč ho běžně používají také lidé. Propolis můžete poznat podle žlutohnědé barvy a specifické pryskyřičné vůně.
plástev medu
Léčivé účinky
Jak už bylo naznačeno výše, je propolis velice účinným lékem, který pomáhá při virových i bakteriálních zánětech. Funguje jak při již rozvinuté nemoci, tak i jako prevence. Běžně se také používá jako podpůrný prostředek k hojení tržných či řezných ran nebo při zklidňování abscesů. Výbornou zprávou pro všechny, kdo by chtěli propolis používat je i to, že se na něj nedá vypěstovat rezistence jako například na antibiotika. Navíc neobsahuje žádné nežádoucí látky a je snášen poměrně dobře. Propolis může mít celou řadu forem. Je možné ho dát do masti, udělat z něj tinkturu nebo z něj vytvořit kupříkladu sprej. Navíc ho nemusíte získávat přímo od včel, ale koupit se dá běžně na internetu. A to ve všech formách. Chcete-li ušetřit, kupte si ho v surovém stavu a pak ho zpracujte dle návodů, kterých je na internetu habaděj.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup