Havarijní servis – to jsou závady typu voda, kanalizace, plyn, topení


Instalatérský havarijní servis, to je řešení náhle vzniklých závad na rozvodech vody, kanalizace a také na rozvodech plynu a plynových spotřebičích. Kdy volat nonstop službu s prosbou o pomoc?

Vodovodní potrubí – jedny z nejčastějších příčin vyplácení pojistného plnění v domácnostech jsou havárie vody. Říká se, že snazší je zabezpečit domácnost před požárem, než před prasklinou vodovodních rozvodů. Může jít o závadu na těsnění nebo únavu materiálu, poměrně často to bývá u nedbale provedené instalatérské práce, např. připojení splachovací nádržky toalety tlakovou hadicí nebo špatně nasazené těsnění. Stačí docela malá mikrotrhlinka, abyste měli za pár hodin souvislou vrstvu vody na podlaze.

trubky u topení

Ucpané odpady – ucpaný sifon u dřezu nebo špatně odtékající voda ze sprchového koutu se dá snadno odstranit svépomocí tlakovým zvonem nebo chemickými prostředky (louhem sodným), ale ne vždy to zabere. Stává se, že je zátka v potrubí daleko, může jít o zaklesnuté sponky, řetízky, knoflíky, gumičky a tehdy pak pomůže pouze mechanická a větší tlaková síla. Využívají se k tomu speciální nástroje, které zbaví trubky i silných nánosů mazu a tuku a ve velkých vzdálenostech od vyústění v domácnosti, např. v domovních stoupačkách.

ventily na vodu

Únik plynu, závada na spotřebičích – ucpané kanalizační potrubí je sice nepříjemné, ale může chvíli počkat, zatímco s unikajícím plynem byste neměli otálet ani minutu. Pokud je závada v okruhu mimo hlavní uzávěr, může jít o velmi vážný problém venkovních rozvodů. Velkým problémem je také fatální závada na plynovém kotli v průběhu topné sezóny, tehdy hrozí nejen podchlazení organismu a možné onemocnění, ale také ohrožení některých domácích zvířat, pokojových rostlin a samozřejmě zamrznutí topných radiátorů. Havarijní servis tyto situace řeší urgentně, v naléhavých případech i během několika hodin.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup