Igelitová obálka chrání obsah (nejen) před vodou, vlhkostí a prachem


Igelit se stal oblíbeným tématem dokonce i mezi umělci, např. zpěváky. S humornou nadsázkou se o něm zmiňuje Ivan Mládek a spojuje jej s hladovými vrabci a igelitová fólie se objevila mimo jiné i v názvu jedné z nejpopulárnějších folkových skladeb z konce období socialismu od Jana Nedvěda.

pexels-photo-6868452

Igelit neboli nízkohustotní polyetylen se ovšem stal jedním z nepostradatelných pomocníků v logistice a skladování různých předmětů v domácnosti, na pracovištích, v zemědělství, v průmyslu, ve stavebnictví, zdravotnictví, školství a v dalších odvětvích lidské činnosti. Dnes jej můžete zakoupit např. v podobě sáčků a pytlů s uzavíracím zipem a také ve formě poštovních igelitových obálek.

Přepravní služby se ještě před pár desítkami let orientovaly spíše na materiál tradiční – papír v podobě vlnité lepenky, kartonových obálek a tenkých papírových obálek, ovšem dnes mu konkurují právě obálky z LD-PE, tedy polyetylenu nízké hustoty.

psaní dopisu

Proč si vybrat právě igelit

Igelitové obálky jsou speciálně přizpůsobené potřebám logistiky tak, aby vydržely transport a bezpečně chránily předměty uzavřené uvnitř.

Chrání před vlhkostí a vodou – když přepravci nedopatřením upadne balík či listovní zásilka na zem a ta bude e zrovna pokrytá vodou z kaluže, může to papírový obal nevratně poškodit a také to může být důvodem pro reklamaci zásilky, její uložení na výdejním místě a nedoručení až na požadovanou domovní adresu. Tohle by se s igelitovou obálkou nemělo stát, když spadne do kaluže s vodou, nic se nestane.

Dobře chrání před prachem – to samé se týká prachu a různých pachů, které během přepravy působí na obalové materiály. Některé zásilky putují stovky kilometrů daleko po silnicích s hustým provozem a mnoha automobilovými zplodinami.

Bezpečnostní uzávěr – některé z plastových obálek jsou opatřeny bezpečnostním prvkem, který zajišťuje soukromí. Jsou to např. bezpečnostní samolepicí proužky, díky nimž se do vnitřku obálky nikdo nedostane, a pokud ano, je to důvod k reklamaci zásilky a vyplacení pojistné částky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup