Co dělat, když se na trhu objeví vhodná nemovitost


Asi není třeba říkat, že nemovitosti jsou rozhodně velmi drahý špás, zvláště v současné době. Mnoho lidí je rádo, že má vůbec kde bydlet. Ovšem i tak se může stát, že objeví dům či byt na prodej, který bude naprosto odpovídat našim představám.

 

Takové situace se samozřejmě nestávají často. Ovšem čas od času se takový objekt objeví. V takovém případě pak člověk bývá zmaten, neboť neví, co má dělat. Na jednu stranu je pravda, že má kde bydlet, byť jeho současný domov má nedostatky. Na druhou stranu se zde objevila nemovitost, která jako by vypadla z našich největších představ. Co teď?
 

předávání klíčů od nového bydliště

Předtím, než začneme něco podnikat, je dobré se zamyslet. Jaké budou náklady na udržování onoho nového bydliště? Na vodu? Elektřinu? Topení? Budou vyšší nebo nižší než v současném bydlišti? A pokud budou vyšší, můžu si dovolit je bez problému platit?

 

Pokud je odpověď ano, pak je dobré se zajet k onomu domu podívat. Uděláme si tak představu, jak přesně vypadá okolí, kde je nejbližší obchod a další podstatné věci, které z fotografií nezjistíme. Například se může vynořit fakt, že se blízko nachází kravín či prasečák, ze kterého k nám občas vane ne zrovna příjemný vánek.

 

proces stěhování

 

V případě, že se nám i okolí líbí, je dobré se zamyslet nad naší finanční situací. Bude stačit, když prodáme své dosavadní bydliště, nebo si budeme muset vzít hypotéku? A pokud ano, máme dostatečný příjem k tomu, abychom ji dokázali splácet?

 

Často se totiž ukáže, že ideální nemovitost není ani zdaleka tak ideální, jak se na první pohled může zdát. Proto je zde rozhodně dobrá opatrnost, a rozhodně je ideální si napřed domluvit prohlídku. Při ní se nebojte ptát na otázky jako je například důvod, proč je onen dům či byt na prodej, jaké jsou zde náklady na vodu a jak je zapojena elektřina. A rozhodně prozkoumejte všechna místa, včetně půdy a sklepa. Vyhnete se tak nepříjemným překvapením.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup