Ráda se učím


Co pro vás znamená vzdělání? Protože pro mnoho lidí vzdělání třeba neříká vůbec nic. A takových lidí znám opravdu mnoho. Například moje sousedka, která je vyučená kuchařka mi vždycky říkala, že jí učení ani vzdělání nikdy moc nebavilo. Prý ji vůbec nelákalo, že by měla nějaké školní ambice anebo, aby měla skvěle vzdělání. A já tomuhle vůbec nemohu rozumět, protože já už jako malé dítě jsem se velmi ráda učila a milovala jsem knihy. A to hlavně knihy, které byly o faktu. Měla jsem ráda planety a celý vesmír. Vesmír pro mě byl opravdu zajímavý, protože byl takový nedosažitelný a určitě se tam nikdy nepodívám. I když člověk nemá nikdy říkat nikdy. To ale nemá se vzděláním opravdu nic společného. Ráda se učím a moje máma je na mě hrdá a je ráda, že se moc ráda Učím. Baví mě to, proto jsem taky vystudovala dvě vysoké školy. Myslela jsem si, že to nezvládnu, ale pak byl pravdou.

Někdy je učení složité.

Vy se možná divíte, že tohle zvládne už skoro každý vystudovat dvě školy. Jenomže mě to dalo taky dost zabrat. I když jsem studovala denně jednu vysokou školu, kam jsem chodila každý den, tak jsem druhou vysokou školu dělala tak, že jsem tam chodila dálkově, tudíž jednou týdně. A bylo to docela hodně složité. Protože jsem kolikrát nevěděla, jaké škole mám dávat přednost.

Vzdělaní musejí být lékaři.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem si jeden školní rok musela prodloužit o rok, protože bych to jinak nedávala fyzicky, ale ani psychicky. Nakonec jsem ráda, že jsem obě dvě vysoké školy zvládla a těší mě to. Nyní si alespoň mohu vybírat, jakou pracovní pozici budu vykonávat. Mohu s klidem být učitelka nebo taky právnička či překladatelka. Mám díky vysokým školám opravdu a výběr. jsme ráda, že mi vzdělání bylo umožněné, které mi platila maminka, protože sama bych to finančně asi nezvládla. A budu doufat, že i mé děti budou mít takové pilné školní ambice.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup